Babysim

I lördags började vårt babysim. Och vi kan bekräfta att vi är stolta föräldrar till ett blötdjur/sjöjungfru/fisk/groda. Molly ÄLSKADE vattnet! Hon plaskade friskt och simmade omkring som en liten hund. Ja hon var ett enda stort leende den tid hon fick vara i poolen (och även efter förstås). Instruktören var lite imponerad av henne och visade med Molly hur bra barn faktiskt flyter (föräldrar brukar ha en tendens till att kramphålla i sitt barn i vattnet).

På eftermiddagen fick vi besök av min gamla klasskompis Lina och hennes söta döttrar. Jättekul! Vi skickade iväg Olof på kräftskiva med jobbet och Molly lekte glatt med tjejerna. När Lina och barnen åkt hem hade vi en mysig hemmakväll. Molly ville vara vaken med mamma och somande inte förens vid halv elva. Men då sov hon också till 9 imorse (med en liten amning vid 7)!

Idag har vi tvättis och ska ta en tur till Barkaby. Förhoppningsvis kommer vi hem med både en tidningskorg och lite färg.


Bada bada! Simma simma!

Furuvik och mamma häng

I lördags hade vi som sagt dop för Molly och efteråt åt vi och våra familjer god middag hos mamma och pappa. Jättetrevligt! På söndagen åkte Peter, Catta och barnen tidigt, båten gick 11. Vi andra packade picnickorgarna, packade in oss i bilarna och åkte till Furuviksparken. Det var jättelängesen jag var där senast, men det var sig likt. Att dom har tagit bort lilleputttåget kommer jag däremot aldrig att förlåta dem för. Vi hade en superhärlig dag. Solen sken, vi tittade på när aporna matades, vågade oss in i tropikariet, fikade på Furuskär, åt glass och åkte karusell. Vi hade med oss gammelmormor Sivan som kan parken utan och innan så vi hade en alldeles egen guide. Lyx. Pappa vann en stooor chokladkartong, vi andra jublade över innehållet, Molly jublade över den fina kartongen.

     I veckan har vi träffat mammorna från vår BVC grupp en massa. Vi har en jättebra grupp! Vi har gått promenader, shoppat i centrum, fikat och hängt på öppna förskolan där vi varit med på sångstunderna.

Idag ska jag och Molly åka in till stan och hälsa på pappan. Ska passa på att göra lite bankärenden åxå.

6 månaders kontroll

Idag har vi varit till läkaren på 6 månaders kontroll. Ungen är perfekt och i en strålande form! Nu uttryckte väl läkaren det mer som att "Det ser jättebra ut." Men jag vet ju att hon menade att Molly är perfekt, ja egentligen ville hon nog bara skrika ut att ett mer välskapt barn har hon aldrig sett! Men hon höll det nog för sig själv. Så var det absolut.

Efter läkarbesöket tog jag mitt perfekta barn och gick till leksaksaffären för att köpa lite roliga mjuka klossar som man kan välta samt en bok med hårda blad (som man INTE kan riva ut) med bilder på djuren på gården. Så nästa gång Molly åker till Gotland kommer hon att kunna rabbla varenda djur. Tom traktorn kommer hon att peka på och säga traktor.
Molly somande under shoppingturen och jag passade på att lyxa till det och äta lunch på det mysiga utecaféet i Skytteholmsparken. Tonfisksmörgås. Mums!
Efter att även Molly hade fått lunch (Biff Stroganoff) promenerade vi bort till öppna förskolan och sjöng lite med de andra bäbisarna.

När Olof kom hem plåstrade jag om mina skavsår, knöt på mig joggingskorna, cyklade till sjöarna och sprang! Det gick hur bra som helst och var superskönt. Kändes som att jag kunde springa hur långt som helst men valde att ta det lite lungt första löparsvängen. Kom hem, slängde ihop lite cupcakes och skickade iväg Olof till innebandyträningen.
Nu ska vi nog hänga lite i soffan och kolla tv tror jag.


Kvällshäng i soffan med pappa
RSS 2.0