Dagis o massa gnäll

Lämnade Molly på dagis vid 9 - hämtade henne vid 3. Tårarna rann både vid lämning och hämtning. Vi gick till parken och lekte en stund eftersom de inte varit ute nånting på dagis. Hyffsat gnällig och ett ordentligt humör. Kastade sig i sanden när hon inte fick som hon ville, dvs typ äta ett grusigt äpple eller klättra på lekställningar som hon inte behärskar. Blev glad när pappa kom, men började tjura efter ett tag igen. Ner i vagnen - hem - satt och mös framför tvn en stund och sen dax för middag. Skulle inte ha nåt. Bara knäckemacka. Vrålade, skrek och grät. Satte mig till sist med henne i famnen i soffan. Hon somnade. Vid 6 tiden. Och har sovit sen dess.
Ska det vara sånt här gnäll när man börjar dagis?
Eller beror det på:
* Tand som är på G
* Täppt näsa
* Trött efter orolig sömn några nätter
* Mycket som händer med dagisstart och att vara ifrån mamma o pappa
* Knappt ätit nån lunch nån dag på dagis
* Varit för lite utomhus

Det är banne mig inte lätt att veta!

Grönan-Kräftor

Igår mötte vi upp mammagruppsgänget på Gröna Lund! Vi vuxna körde 5-kamp, som jag och Olof vann :) och barnen åkte karusell och åt korv för fullt. Riktigt roligt och det var kul att se de jublande glada barnen när de virvlade runt i karusellerna. Två av fyra familjer lyckades vinna på chokladhjulen och nu har vi 2 kilo choklad hemma!
Vid 7 tiden åkte vi sen hem till oss och åt kräftor. Gott! Barnen lekte runt och hade inte riktigt tid att lägga sig. Till slut somande de en efter en och vi vuxna kunde njuta av en väldigt trevlig kväll!


Världens sötaste!

Örebro-Spa

I torsdags drog Olof iväg till Örebro över dagen. För att spela lite golf och för att kolla på sin häst när den startade i premielopp. Jag lämnade Molly på dagis på morgonen, rätt mycket gråt och skrik blir det när man går. Gäller att ha is i magen och kunna gå därifrån när hon är så ledsen. Hängde med Johanna och hon följde sen med och hämtade en glad och sprallig Molly vid ett. En Molly som inte ätit nåt och som sovit halvbra. Hon fick mat när vi kom hem och sen åkte vi buss till Odenplan och mötte upp mormor. Molly vilade igen sig i vagnen och sov medans vi åt och strosade i affärer. Hon vaknade när vi gick till kattaffären :) På kvällen tog det tid innan hon kunde komma till ro och somna.

I fredags var det min tur att åka iväg på trevligheter. Nämligen till spa på Hasseludden med Johanna! Vi badade japanska bad, njöt av att sitta ute i det varma vattnet, åt av te o fruktbuffén och fick en underbar ansiktsbehandling. Yoga Nagomi-skönt som sjutton! Vi åt en riktigt god lunch innan vi åkte därifrån. Stannade till på Sickla köpcentrum och jag shoppade loss på ett par stövlar till hösten. En god fika fick vi på Garden trädgårdscafé.
Olof hade lämnat Molly vid 9.30 och även då var det gråt. Hämtade henne vid 14 och inte heller idag hade hon ätit nåt. De busade runt i lekplatsen tills vi kom hem. På kvällen blev det grillat och Molly fick busa runt med moster tills hon stupade i säng.

RSS 2.0