Vecka i korthet

Möhippa. Förra lördagen var det möhippa för Stina i mammagruppen som tänker bli gift. En härlig dag med full fokus på den blivande bruden.

Födelsedag
. Jag har fyllt år. Hela 33. På morgonen fick jag present av min alldeles underbara familj. Ett par svarta Hunterstövlar! Som jag har velat ha så länge. Nu äger jag ett par!
Mamma och pappa kom vid lunch och jag fick mera paket. Kläder, skönhetsbehandling, kokbok. Vi tog en sväng till centrum, mötte upp syrran och gick hem o fikade Bananzatårta. På kvällen kom Anita och Olle och vi njöt av goda snittar till förrätt, en god Coq au vin och en smarrig päronchokladkaka med glass till efterrätt. Riktigt bra födelsedag!

Lika. Molly har ett Pippi-memory. Det ska alltid fram och korten ska vara spridda överallt. Hon är grym på att leta på kort som är lika! Snart har man inte en chans mot henne i memory.

Gustavsberg. Igår tog vi en tripp till Gustavsberg och Iittala outlet. Mamma skulle ha nya tallrikar. Jag var på jakt efter en fin skål med lock till flingsaltet. Olof åkte iväg och spelade innebandy. Morfar hade full fokus på Molly inne i porslinsaffären. Mamman fick nästan en hjärtatack när hon hörde saker som gick i kras, men Molly gick runt med en ballng och rev inte ner nåt. Puh.

Molly snart 2. Mormor, morfar och mostern firade Molly i helgen. Hon fick jättefina presenter, bla, Pippiklänning, kläder, bok, Pippiförkläde, gubbar och djur till duplolegot, Pippihäst och apa till småfigurerna.

Nanna. Ja, det är såklart Johanna om man frågar Molly. Favvomoster som man gärna leker ofta och mycket med! I vekcna har vi träffat henne till Mollys stora lycka.

Förkylt. Både mamman och Molly är förkylda. Snoret rinner och halsen är skorrig. Schas förkylning!

Besiktning. I tisdags jobbade jag 7-10, sen kom Molly och Olof och hämtade mig och vi åkte till Gävle. Huset skulle besiktas och papper skulle skrivas! Ett strålande väder var det och lunchen åt vi på Läkerol Arenan. Molly tyckte att det var häftigt att se Brynässpelarna som tränade nere på isen. Hon satt och hejade. Vi åkte till vårt fina fina hus och mötte upp besiktningsman och säljarna. Besiktningen gick jättebra, inget att anmärka på. Nån smågrej bara som skulle justeras. Sen var det möte med mäklaren på banken, kontrakt skrevs och handpenning betalades. Nu är huset vårt! Olof passade på att ta ett möte med kontorschefen och diskuterade ev jobb i Gävle.
Vi åkte hem till morfar och Johanna som var i Gävle och åt middag. Det var ingen hit att ha med Molly under dagen, det var mycket som var nej, akta, ajaj och hon var rätt så grinig på oss. Hon blev överlycklig när hon äntligen fick komma till moffa och springa av sig.

7 rätt. I lördags hade vi 7 rätt på travet med banken. Det blir lite pengar tillbaka. Tjoho!

Dagiskö. Vi har ställt Molly i dagiskö i Gävle. Håller tummarna för att hon kan få börja på Varvaterassen med Ella. Det dagiset ligger dessutom 500 m hemifrån.

Vårt hus!

Vi har köpt hus!
Ett alldeles underbart hus som ligger i Hille i Gävle! Ett hus som uppfyller alla våra drömmar och lite till. Det är på 170 kvm och har en härlig träsgårdstomt på 1327 kvm. Huset är totalrenoverat och otroligt nog renoverat i vår smak. Tacksamt. Vi får alltså ett hus där det bara är att flytta in, precis som vi ville ha det. Vi kommer varken att ha tid, tålamod eller kunskap med något renoveringsobjekt.
Övervåningen består av tre stora sovrum (vårt sovrum har klädkammare!) och ett gigantiskt badrum där det finns både badkar och dusch. En möblerbar hall där jag drömmer om att det ska stå fina skåp fyllda med böcker.
Nedre plan har en stor hall, ett badrum med tvättmaskin mm, sen är det ett stort kök som har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Som har kakelugn. Från köket finns en altandörr som leder ut på verandan. Verandan. Som är gigantisk och där det ska njutas både soliga och regniga dagar.
Trädgården har äppelträd och körsbärsträd. En gullig lekstuga åsså finns det ett garage.
Utsikten är åkrar, ängar och hästhagar.
För samma peng som vi knappt skulle fått en 3:a i Stockholm får vi nu ett helt hus.
Det känns bra.
Det känns förbaskat bra!


Vårt hus! (något suddig bild)


Badkar!

Gävle helg med Göteborgsbesök

Vi börjar med fredagen då vi direkt efter jobbet gick till Solna C och mötte Annica och Albin som var i huvudstaden på besök. Vad roligt att ses! Vi tog en fika och Molly fick födelsedagspresenter. En Pippiväska och Pippifigurer. Gissa vem som var lycklig! Tiden gick alldeles för fort och jag hoppas verkligen att vi kan ses snart igen!
Vi har ju matleveranser i veckorna, men helt plötsligt var det fredag och köpepizzan stod på middagsbordet. Den slank ner den med.

Lördag och vi åkte mot Gävle efter frukost. Ett allldeles strålande väder var det. Vi åt lunch hos mommo o moffa och sen gick vi "över kullen" till 22B där det bjöds på fika. Hanna, Johannes och Ville var på besök från Göteborg och Kerstin hade dukat upp med kungafika. Mollys kompisar Ella, Freja och Enar var också där med familjerna och det var full fart. Molly fick också födelsedagspresent av Ville. Ett pippipussel och en bok. Mera jubel! Vi gick ut en sväng och åkte lite pulka och sen blev det en kväll tillsammans allihopa med Melodifestival och köpemat. Underbart.


Ville o Molly i pulkabacken

Söndag och vi vaknade vid 8 av en Molly som stod upp i sängen och ropade på moffa. Det var bara att gå ner med barnet och låta henne krypa ner med moffa o mommo i sängen för att mysa vidare.
Vi vinkade av Hanna, Johannes o Ville som åkte hemåt. Olof och jag passade på när barnvakt fanns och åkte till Maxi och handlade. Barnlösa. Skönt. Vi passade också på att smita in på skoaffären och kom därifrån med ett par stövlar (med katter på!) till Molly och ett par vita sneakers som passar bra till våren. Storlek 24, hoppas det blir bra. Olof shoppade också loss på ett par jobbskor. Sivan kom förbi och vi åt lunch. Molly fick jättefina stickade kläder till sin docka. På eftermiddagen åkte vi hem mot ett kylslaget Stockholm. Termometern visade på -12.RSS 2.0