Första advent helg

I fredags var det som vanligt sångstund på öppna förskolan. Även denna vecka var Ella med och det dansades loss ordentligt när det var dax för Pippisången. Efter sången åt vi lunch hemma hos Lina och Ella och barnen lekte. Sen åkte vi till mormor och morfar. Molly och morfar tog en sovstund och jag, Emma och mormor åkte på en liten shoppingtur. När Molly vaknat och vi ätit lite mellis åkte vi hem till pappan.
På kvällen firades det med tacos och gott vin.

Lördag och sovmorgon till 8. Molly och jag bakade lussebullar, Olof och Emma fixade med bilen. Vi drog iväg till Ikea och där var vi verkligen inte ensamma. Lördag, snart jul och lön = väldigt mycket folk! Lite ljus, en lampa och en pall till köket fick vi iallafall med oss och sen satte vi oss i bilen för ett spännande äventyr i Torsåker.
Vi var nämligen på Tomtesmyg! Mitt ute i mörka skogen parkerade vi bilen och tilsammans med ca 1000 andra följde vi marsallerna i den becksvarta skogen på väg mot tomten. Lina, Erik och Ella var också med. Längs vägen mötte vi tomtar, troll och pepparkaksgubbar. Tillsist kom vi fram till huset och kunde kika in genom fönstert. Och där inne satt han. Tomten! Spännande som sjutton. Molly vinkade till tomten och fick även se honom när han kom ut på trappan för att ta emot en önskelista från ett barn. På vägen tillbaka bjöds det på korv, festis, glögg och pepparkakor. Väldigt häftig tomtesmyg, kanske lite väl mycket folk bara! Lina, Erik och Ella följde med oss hem och vi hade en lugn och trevlig kväll.


Lussebullar


Följ vägen fram mot tomten..


Tomten!

Idag söndag 1:a advent har vi tänt det första ljuset och vi har också plockat fram julkrubban. Väldigt spännande tyckte Molly! Hon har lekt med figurerna hela dagen och efter en stund lek hade Jesusbarnet tappat armen och i julkrubban låg två maracaser.. Hon vill också gärna att alla ska få plats inne i julkrubban, ingen får stå utanför!
Vi åkte hem till mormor och morfar och åt lunch tillsammans med Johanna och Sivan. Tanken var att vi skulle åka ner på stan, kolla invigningen av julbocken och kolla på skyltsöndagen. Men eftersom dagen bjöd på spöregn så stannade vi hemma.
På kvällskvisten har vi korkat upp champagnen. Skål för oss och våra jobb!


Kolla vad många gubbar!


Likisar! (och nåt jätteintressant på tvn)


Tattinger ska det va!

Jobb till folket!

Ja det är ju helt otroligt. I torsdags var jag på, vad jag trodde, en andra intervju till tjänsten på Bilmetro som skulle passat mig så bra. Sitter på intervjun förvånansvärt lugn och hör chefen säga:
- "Vi känner att du är precis rätt person för den här tjänsten och vi skulle bli jätteglada om du ville börja hos oss."
OM jag vill! Jag har nog aldrig skrivit under ett anställningsavtal snabbare och nu är tjänsten min och bara min!
Jag kommer att jobba som administratör på transportsidan och jag kommer att ha liknande uppgifter som jag hade på Peugeot. Jag börjar i slutet av februari och då går Olof hem på efterlängtad pappaledighet med Emma.

Och samma dag får vi veta att banken i Gävle har bestämt sig för att anställa Olof. Han har ju tidigare haft ett vik året ut här i Gävle, men nu får han alltså vara kvar och kommer att slippa pendla till Stockholm (han hade tjänstledigt från sin tjänst där).

Så på samma dag får vi jobb i Gävle båda två. Det är tametusan helt fantastiskt! Hurra vad vi är bra!
Champagne på kylning!


Firandet började med lyxiga mjölkckokladtryfflar till kaffet

Mammagrupp på besök

Emma har en jättetrevlig mammagrupp, men eftersom alla har två eller tre barn så hinner vi inte ses så ofta.
Trist tyckte jag och gjorde slag i saken. Jag bjöd in hela gänget på fika igår och huset fylldes med trevliga mammor och glada barn. Väldigt mysigt. Lovis, Emma, Linnea, Axel, Klara, Valter och Agnes låg, satt eller kröp omkring på golvet och roade varandra. Vi mammor kunde fika i lugn och ro.


Jättekul att träffa kompisarna tyckte Emma!
RSS 2.0