Frövi besök

I helgen har vi haft besök av kusinerna från Frövi och katten Theodor! Ja, åsså deras föräldrar förstås. Helgen bjöd på finväder och vi tog en promenad i det vackra vädret. Bortanför åkrarna i en slänt såg jag tussilago. Vårtecken nummer ett! Vårtecken nummer två var tyvärr inte lika kul att se, för bredvid tussilagon låg en fet svart huggorm och solade sig. Molly ville förstås promt se ormen och vi fick stanna och titta på den. Bara för att upptäcka att strax intill ormen låg en till, och lite längre bort en till, och lite längre bort slingrade en till in i skogen. Fyra ormar!!! Det är ungefär fyra ormar för mycket! Vi fortsatte promenaden i rask takt trippandes på tå. När vi kom hem igen räknade vi upp alla djur som vi sett, hund, katt, orm, myra, nyckelpiga, häst, får, fisk, sköldpadda och snigel.

På söndagen åkte jag iväg på en sedan länge inbokad tjejtripp. Till Fullerö och till Ikea i Uppsala. Underbart att få gå omkring och kolla på allt med tjejerna i lugn och ro och utan man och barn som drar en i benen :)
När jag kom hem hade Frövigänget åkt hem. Johanna stannade kvar en stund och sedan var det lixom dax att ladda om för en ny arbetsvecka. Sista veckan med Unni. Hur ska det gå sedan??!!


Molly vid vattnarna


Tussilagoplockning

Fjällen

I helgen har vi varit i Sälen en sväng. Tillsammans med mormor och morfar åkte vi och hälsade på Anders och Agnetha i deras supermysiga stuga.
Vi hann med både slalom och längdskidor.
Molly hann bygga både snögubbe och snögrotta.
Vi hann äta och dricka gott.
Emma lekte hela helgen med bunke och slev, här behövs inga leksaker.
Det har åkts pulka och Zigge har fått många många (ibland för många) kramar.
Resorna gick kanonbra. Ett stopp på Moraklockan på ditvägen och ett stopp på Donken i Falun på hemvägen.
Helgen gick såklart alldeles för fort, nästa gång stannar vi längre!


Mysig fjällstuga, snögubbe, Molly och alla pulkor


Morfar bygger. Molly fikar.


Sol i slalombacken


Molly i hjälm


Olof fick hjälp (fusk!) av Zigge

Vår snart?

I helgen har det varit riktigt skönt väder och det är så härligt när man slipper dra på den där vinteroverallen!


Molly vid statyn "Gudinna vid hyperboreiskt hav" (som även, och oftast, kallas Fnasket i plasket)
RSS 2.0