Stänga stället

7 april och fortfarande massvis med snö. Vi packade bilen med skidor och fikaväska och åkte till Kungsberget för årets sista skidåkning. Molly valde att avsluta säsongen på topp! Hon tog liften själv. Hon åkte nerför backen själv. Hon svängde och hon fixade perfekta strutar ( bromsade ). Hon fixade tom att släppa liften själv. Ska bli riktigt kul att fortsätta där vi slutade nästa skidsäsong!

Påsken

På skärtorsdagen var barnen lediga med mormor och morfar och direkt när jag slutade jobbet åkte jag dit där även Johanna, Hanna, Ville och Minna var på plats. Där fanns även Stina med söta lilla Nils inte ens två veckor gammal! Vi satt på baksidan i solen medans barnen fick leka i snön. Olof stannade i stan en stund efter att han slutat och kom sedan. Mamma och pappa bjöd på middag och sen åkte vi hem mot Hille.
 
 
På långfredagen hade påskharen kommit och lagt en karta under Mollys kudde på natten. Det blev en spännande äggjakt!
Vid lunchtid åkte vi till Valbo köpcentrum. Yohio skulle uppträda och det ville förstås Molly se! Vi var knappast ensamma där, men hon fick iallafall både höra och se honom (eller Yohio, han med mycket vitt och lite rosa, som Molly brukar säga). 
Vi åkte hemåt och åt påskmat och sedan tapetserade vi sovrummet.
 
 
 
På påskaftonen tog barnen ut cyklarna och Molly cyklade ända bort till blomsterträdgården. 
Till fikat åkte vi till Hemlingby där även Johanna, Sivan, Hanna, Ville, Minna och Kerstin var. Det bjöds på kungafika och bla hade Johanna gjort en grymt god ananaspaj.
 
 
Vi fick fler påskägg, barnen målade ägg och på kvällen bjöds det på ett väldigt gott buffébord med mycket smaskigt på. 
 
 
På söndagen tog vi oss en lång välbehövlig promenad. 
 
 
Måndagen åkte vi till Hemlingby och åt lunch och sedan åkte Olof till Stockholm och Solvalla för att titta på Affe som startade. I samma lopp som Gelt så bröderna Franzén fick mötas med sina hästar. Affe kom 6:a och Gelt 3:a, verkade som att alla var nöjda.
Vi stannade kvar och lekte med Hanna, Ville och Minna innan de åkte hem. 
En riktigt härlig påsk har det varit med fantastiskt väder, god mat och mycket lek.
 
 

Frövi - kalas

Helgen efter vi kommit hem från fjällen så åkte vi till Frövi. På lördagen åkte vi och hälsade på Olofs och Fredriks häst Affe. Barnen tyckte förstås att det var en höjdare med alla hästarna! Sedan åkte vi hem, dumpade pappor och barn åsså fick mammorna ge sig iväg till Smultrongården. Vilket mysigt ställe och så mycket fina saker! 
På kvällen var det middag hemma hos en av hästägarna och där hade alla 10 hästägarna + familjer - 1 samlats. Mammorna tog med sig trötta barn och gick hem vid 9-tiden. Papporna kom hem 5 timmar senare..
 
 
 
 
På söndagen for vi vidare mot Solna, med ett lunchstopp i Västerås. Molly skulle på kalas till kompisen Signe och blev förstås överlycklig när även Evelina var där! De hann med att busa och kalasa tillsammans innan det var dax att sätta sig i bilen och åka hem.
Johanna bjöd in oss på middag när vi kom hem och det var väldigt uppskattat!
 
 
RSS 2.0