Hockey

Jag tog med mig Molly på hennes första hockey match en lördag. Brynäs-Växjö stod det på programmet och vi valde att heja på de med svarta tröjor. Efter två usla perioder där laget med vita tröjor hade gjort många fler mål, så gick vi och satte oss med moffa och farbror Leffe. Och då helt plötsligt började det svarta laget att göra mål. En riktigt spännande match blev det tillsist och faktiskt 2 poäng! Är imponerad av Molly som höll ut en hel match! På hemmaplan hade pappan besök av bankkompisarna, det var trav grillat och diverse goda drycker.

Skidor och skridskor

I onsdagsnatt släppte vi iväg pappan till Åre med grabbarna. Mamman och barnen fick stanna hemma och på fredagen fick barnen en ledig dag med morfar. Vi stannade kvar i Hemlingby och på lördagen innan dansen åkte vi ner och kollade på skidor. Och hem kom vi med både skidor, pjäxor, hjälm och skridskor. Skridskorna var vi tvungna att testa genast. Morfar fick leta fram sina åsså gick vi till fotbollsplanen som hade fått en perfekt spolad is. Molly stod stabilt på skridskorna och tog sig framåt. Emma tyckte att det var roligast att springa på isen och leka med den stora röda bollen.
Söndagen bjöd på en strålande sol och -4 grader. Vi drog till Kungsberget! Dax att testa skidorna! Även här var Molly superduktig. Efter bara några åk tyckte hon att hon kunde ta liften själv. Det tyckte inte fega mamman, men efter lite övertalning så fick hon testa. Och åkte liften som om hon inte gjort annat! Emma och mormor åkte bob och spanade på Molly i backen. Vi grillade korv och fikade, man blir hungrig av slalomåkningen.
På kvällen hämtade vi pappan på tåget. Han hade förstås haft det jättebra, och det var finast väder dagen när de skulle åka hem - precis som det är när man är i fjällen..

RSS 2.0