Middag

Det serveras onsdagsmiddag och på bordet står det kassler och kina-mix. Här skäms vi inte för att vi använder halvfabrikat! Molly tittar på maten.
-Den här äckliga maten tänker inte jag äta. Jag ska ha pyttipanna.
Jag: -Det här är vad som serveras idag. Sätt dig på stolen.
Molly sätter sig morrande på Emmas stol. Emma blir galen och mamman får lyfta morrande Molly till sin stol och sätta galen Emma på sin stol.
Molly tar skeden till kasslern och öser hela tallriken full.
Jag: - Vi andra vill också ha lite så varsågod att ösa tillbaka i skålen. Molly vägrar så mamman öser tillbaka.
Molly: -Den där såsen vill inte jag ha!
Jag förklarar att Mangorajan är slut och att man behöver inte ta vitlökssåsen om man inte gillar den (hon åt den glatt senast den stod på bordet). Molly sprutar sås över all sin kassler och tar en tugga.
-Blä! Det här vill inte jag äta. Åsså hämtar hon en macka som hon brer massvis med smör och messmör på. Allt medans Emma äter mjölken med sked och droppar ris och ärtor på golvet.
Så kan en helt vanlig middag se ut hemma hos oss!

Sista april - första maj

Sista april och sista i månaden betyder jobba hårt för mamman. Tur att Olof slutade tidigt och hämtade barnen. Grillen fixade middagen och efter den så tog vi sällskap med grannarna bort till majkasen. Där träffade vi på många bekanta. Molly vann choklad på lotteriet och skulle absolut bjuda alla kompisar från dagis som hon träffade. Gulligt.

Första maj har bjussat på riktigt fint väder och vi har varit ute hela dagen. Olof har fått upp ramarna till veden så nu ska den snart staplas snyggt. Barnen har sprungit mellan gungorna, lekstugan och grannarna. På eftermiddagen tog vi en cykeltur till Ella med familj. Molly cyklade hela vägen själv! Jätteduktig!
Ikväll har vi också tagit bort Emmas spjälsäng, så nu sover hon i "stor" säng! Får se hur det går.

RSS 2.0