Leksand sommarland

I lördags drog vi till Leksand sommarland över dagen. Väderprognosen visade 14 grader, regn och åska, men vi hade vädergudarna med oss och fick inte en regndroppe på oss och tom lite sol.
Leksand sommarland var riktigt fint och det fanns mycket att göra. Trots att det inte var jättevarmt ute så skulle barnen förstås bada ändå. Vi mötte upp Petra med familj som också var i parken.
På hemvägen åkte vi förbi Sågmyra och Lager157 och fyndade lite. 
 
I söndags plockade vi undan poolen och fixade lite både ute och inne. Jag sorterade och organiserade lite i barnens rum. Molly åkte iväg på Ellas kalas medans Emma bjöd oss på fika i lekstugan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kräftor

Förra året åt vi inte en enda kräfta. Det ändrade vi på i år. Vi bjöd hit familjen Rosvall/Mattsson och familjen Lindberg/Solarfs åsså åt vi kräftor och en massa goda tillbehör. Barnen fick efter önskemål makaroner och köttbullar.
Johanna som inte kunde komma på lördagen kom på söndagen åsså fick vi kräftor då med.
Hade nästan glömt bort hur gott det är!
 
 
 
 

Oplanerad planeringsdag

På barnens första dag på förskolan såg Olof en lapp när han skulle hämta dem. Planeringsdag imorgon, förskolan stäng. Det var bara för mamman att ta en dag ledigt och vilken mysig dag vi fick!
På morgonen hann mamman städa hela huset, köra massa tvättmaskiner och hänga ut tvätten. Sedan tog vi bussen ner på stan. Barnen har tjatat om att de vill gå till en frisörsalong och klippa sig (annars har vi fantastiska Annelie som klipper barnens hår), så vi gick till min frisör och hörde oss för om det fanns nån ledig tid. Och det fanns det. Vi hann fixa lite ärenden på stan innan klipptiden och sedan var det två tjejer som satt som ljus och njöt när Elin klippte dem. Färg på håret fick de välja helt själva och valet blev inte helt otippat rosa. 
Morfar som var hemma från stugan en sväng mötte upp oss på stan och vi tog en fika tillsammans.
Vi köpte lite blommor på torget och tog sedan bussen hem igen.
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0