Nyår

Tanken var att vi skulle ha firat nyår hemma hos familjen Lindberg/Solarv, men min magsjuka som jag hade på juldagen drog Olof på sig lagom till nyår. Så vi fick stanna hemma och göra det bästa av kvällen. Vi tog en sväng in till stan på eftermiddagen och kollade in fyverkeriet vid konserthuset. Mäktigt!
 
 
Sen åkte vi hem och fick ihop en 3 rättersmiddag. Började med snittar och bubbel till förrätt. Följt av Dovrygg och hasselbackspotatis och avslutades med glass.
Vi erkänner rakt av att vi allihopa somnade innan 12 slaget...
 
 
 
 

Julen

Det var inte mycket till justämning när vi tittade ut genom fönstret på julaftonsmorgonen. Gröna gräsmattor och 5 grader varmt. Tomten hade iallafall hittat hit och barnen hade fått paket i strumporna. 
Vid två tiden kom mormor, morfar, Håkan, Sivan och Johanna. Vi kollade på Kalle och fikade saffranscheesecake.
 
 
 
 
Sen började spaningen efter tomten. 
 
 
Och plötsligt så såg vi hur tomten knackade på hos Milton (som inte var hemma) och sedan knackade det på våran dörr! Spännande! Tomten släpptes in och studerades på håll av barnen. Men de gick fram och tog emot paketen, nån kram var de inte sugna på att dela ut, men ta i hand gick bra.
 
 
Sedan var det smockfullt med julklappar under granen och paketutdelningen kunde börja.
 
 
 
 
 
 
 
 
När alla fina julklappar var öppnade så kunde vi sätta oss och njuta av den goda julmaten. Håkans lax och inlagda strömming var ljuvlig. Olofs köttbullar supergoda. Miin julskinka smakade som den ska. Mammas rullströmming var smaskig. Johannas olika inläggningar av sill väldigt goda (den med hallon var kanongod!) och det är absolut ingen jul utan Sivans underbart goda senap!
Med proppmätta magar och väldigt fina julklappar kunde vi sen avsluta en helt perfekt julafton.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lilla julafton

I år samlades vi hemma hos Kerstin och vi saknade familjen Boyd och familjen Lindberg. 
Tomtegröten smakar nog aldrig så bra som på just den här dagen och båda barnen och de vuxna är laddade för julen.
Barnens paket fanns som vanligt under granen och i år var det ett paket var, vilket var helt perfekt! 
 
 
Vi vuxna är fortfarande barnsligt förtjusta i julklappspspelet!
 
 
 
 
RSS 2.0