Vinteraktiviteter

Jag och Molly åkte till Hemlingbybacken en kväll. En väldigt isig backe var det och lite svårt att åka själv, men Molly var nöjd och de nya skidorna fungerade perfekt.
På lördagen åkte vi till Kungberget hela familjen. En kanonbra dag i backen som slutade med att Emma fixade liften själv och Molly fixade att ta med stavarna i liften. 
På vägen hem började det att snöa. Det fortsatte hela kvällen och hela natten. När vi vaknade snöade det fortfarande och det var bara att ge sig ut och skotta fram bil och hus.Vi hann skotta bort snön så vi kunde åka till kyrkan på julgransplundring. Ella, Oskar och Nils med föräldrar var också på plats. Riktigt bra arrangerat med fika, dans, tomte och godispåsar. 
Efter dansen var det bara att åka hem och skotta ännu mer. På kvällen tog vi sparken till Testebovallen och testade skridskorna.
All härlig snö gjorde att jag äntligen gjorde slag i saken och köpte mig nya ländskidor. En kväll i veckan åkte jag och Petra till Hemlingby efter jobbet och åkte. Vilka sagolika skidor det var! Vallan var perfekt, spåren var perfekta och jag flög fram i spåren. Vi åkte 6:an och när den tog slut så kände jag att jag bara måste åka mer! Vi tog 2,5:an också och sen började det att snöa och blåsa så vi fick ge oss. Fula kläder

Jag står i badrummet iklädd underställ.
Emma kommer in.
Hon tittar på mig med en väldigt tveksam min.
Emma: -Vart ska du??
Jag: -Vi ska ju till skidbacken.
Emma: -Men varför har du så fula kläder på dig??!! Vi ska ha snygga kläder på oss när vi ska till skidbacken.
Det fattar du väl!
(och jag kan väl ioförsig hålla med henne om att mitt svarta noppiga underställ inte alls håller samma stil och klass som hennes knappt använda i färgerna lila och rosa..)

Stockholmshelg

På fredagen hade vi Hanna och Frida med familjer på middagsbesök. Det blev pizza :)
Barnen lekte för fullt och trähästen hade inte en lugn stund.
 
 
På lördagen efter frukost åkte vi till Solna. Vi tog en lunch på Subway och hann shoppa lite på rean innan det var dax att åka till Globen och bänka oss för Disney on Ice! Showen var till allas belåtenhet och snögubben Olof från Frost fick absolut mest aplåder. Showen höll på i två timmar och barnen satt stilla varenda minut.
Efter att ha trängt oss förbi alla stånd med svindyra leksaker, ballonger, plastsvärd och gosedjur som självklart alla barn vill ha, tog i bilen till Sveavägen och åt middag på Jensen bofhus. På den restaurangen finns det en glassbuffé där man får hämta hur mycket glass, strössel och såser som man vill. Uppskattat? Väldigt!
 
 
 
 
 
 
 
Efter middagen åkte vi hem till Solna och checkade in på hotellet. 
 
 
 
 
 
 
På söndagen efter hotellfrukosten tog vi en nostalgitripp genom Solna. Åkte förbi gamla lägenheten, Mollys dagis, Bullens bageri, Maxi, nya Swedbankkontoret mm. Molly minns inte mycket och Emma undrar fundersamt vart hon var nånstans.
Tänk att här bodde vi förr..
 
Sen åkte vi hem till famljen Färje/Eklund och Molly fick äntligen träffa Samuel och Evelina! Signe saknades eftersom hon flyttat söderut. Fortfarande lika fashinerande över hur fort de finner varandra och springer omkring inte mer än några meter ifrån varandra och helst hand i hand. 
Vi gick ut till lekparken en stund och tog sedan en promenad till centrum där vi åt lunch på en asiatisk restaurant hela ligan! Tre familjer och 7 barn, inga problem! Så kul att ses och en suverän helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0