Firande på Gotland

I början på juni tog vi oss över till Gotland för en weekend med massa firanden. I kalendern stod det student, födelsedag och nationaldag. 
 
 
På natten innan vi kom hade det kommit en ny liten krabat till gården. En otroligt söt liten hundvalp! Gissa om barnens ögon lyste när de fick se honom och gissa om den lilla valpen hade nån chans att få vara ifred?
 
 
 
 
Studenterna och födeldedagsbarnet kunde inte få ett bättre väder, solen strålade och det var sommarvärme i luften. Vi åkte ner till Visby strand där studenterna "sparkades ut". Härlig stämning och synen av alla lyckliga studenter är fantastisk! 
 
 
 
 
 
 
När studenterna drog iväg på sina flak så tog vi en lunch inne i Visby.
 
 
 
Sen åkte vi hem och firade pappan med smörgåstårta, smörgåstårta och sommarwhiskey! 
 
 
 
 
Nationaldagen och Molly och fammo bakade hallongrottor som vi sedan tillsammans med kaffe, jordgubbssaft och kossor, fikade ute i finvädret.
 
 
 
Vi tog en sväng till stranden, men det blåste rätt mycket och ingen av oss var särskilt badsugen.
 
 
Hästarna var mer intressanta.
 
 
 
 
 
På söndagen var det studentfirande med lunch/tårta för Patrik. 
Och efter firandet var det dax för oss att åka hem. Inte ett dugg poppis hos någon av oss! 
 
 
 
På hemvägen såg vi vart skatten finns - på Arlanda! :)
 
 
 

Sommaravslutning förskolan

 Vi har varit på den årliga sommaravslutning på förskolan och i år var den speciell. Alla barnen födda 09 och som till sommaren går på ett sommarlov som betyder slutet på förskolan och början på skolan.
Alla barnen tillsammans med deras egna fröknar Ullis och Helena, som har följt dem från blöjbyten, till ett utveklat språk och nu till barn som kan skriva själva, samlades och hade en tacomiddag tillsammans. Sen fick vi föräldrar komma in och tillsammans tittade vi på en film som visade barnens år på Varvaterassen - jättefint!
Barnen fick egna häften där de samlat teckningar, bilder och minnen.
 
 
 
 
 
Förskolan fick en tavla från barnen som ska sättas i lunchrummet. Ullis och Helena fick presenter och blommor. 
 
 
Sen underhöll och sjöng alla barnen tillsammans med figurerna (utklädda fröknar) från boken Promenad.
 
 
 
 
 
 
 

Planeringsdag

Förskolan hade två dagars planeringsdag i slutet av maj och jag var ledig med barnen. På måndagen åkte vi till mormor och morfar i stugan. På vägen dit stannade vi till på kyrkogården och tittade vart min farmor o farfar och mormor o morfar ligger begravda. "Vad gör de som är döda?" frågdade Emma. Svår fråga..
 
På tisdagen åkte vi till Hemlingby, hälsade på ormen Kjelle, åt glass och lekte i skogen. På vägen hem gick vi förbi  Tummelisa, dagiset där jag gick. Vi stannade också vid lekplatsen vid fotbollsplanen och hängde en stund.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0