Stockholmshelg

Den första helgen i oktober åkte vi till Stockholm. Vi bodde på hotell i Solna och kände oss fortfarande hemma i stadsdelen! Barnen tycker att det är supermysigt att bo på hotell och när jag försökte att påpeka att man inte får hoppa i sängarna på hotell - heller, meddelade den skrattande pappan att han nog hade sagt lite att man fick.. Jahaja.
Olof: Men man får bara hoppa lite och försiktigt. Det kan bo någon under (och menade förstås våningen under)
Molly kollade under sängen och tittade lyckligt fram.
Molly: Det bor ingen här!
 
 
 
 
Vi tog oss en shoppingrunda i centrumet och barnen fick nya vinterkängor. Tog sedan en promenad, mötte upp familjen Kopparberg/Malm och gick hem till familjen Färje/Eklund på fika. Barnen hittade varandra direkt och lekte hur bra som helst. Syntes inte ett spår av att det var flera månader sedan sist.
 
 
 
 
 
 
Efter kungafika, trevligt umgänge och en massa lek gick vi tillbaka till hotellet, fiffade lite och åkte sedan hem till familjen Grahn på middag. Vi fick en fantastisk asiatisk middag som var hur god som helst. Även Signe och Molly fann varandra direkt och de lektes och kollades på film. Vi vuxna kunde (nästan) sitta ner en hel middag. Väldigt trevligt!
Med trötta barn och mätta magar åkte vi sent på kvällen sedan tillbaka till vårt hotellrum för en natts god sömn.
 
 
 
Efter hotellfrukosten på morgonen efter, där Molly slog nåt slags rekord i att äta frukost, så var det äntligen dax att åka grottbana! (som Molly kallar det, tunnelbana heter det ju egentligen). Spännande värre!
 
 
 
 
Vi tog en promenad på Drottninggatan och gick sedan till den stora leksaksaffären i Gallerian. Där träffade vi på våran förra kollega Erik från tiden på Hamngatan. Med lite utvalda leksaker och självlysande spindlar i påsen så gick vi sedan mot Gamla stan för att leta på den smala gränden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som vi också hittade!
En fika i Gamla stan blev det innan vi tog tunnelbanan tillbaka till Solna igen. Där gick vi till lekparken där Samuel och Evelina med familjer väntade. Lekparken där vi jämt hängde förut hade verkligen gjorts om och det fanns en massa nya spännade saker!
 
 
 
 
Efter kramkalas och hejdå till kompisarna så tog vi en sen lunch/tidig middag i centrumet innan vi packade in oss i bilen och åkte hemåt igen.
Jättemysig helg och underbart att träffa BVC gänget igen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0