Utomlands?

Ja det känns iallafall som om man vore det i den här värmen. Härligt!

I helgen var vi i stugan i Söderhamn och njutit av havsbrisen som svalkade något i hettan. Jag lyckades bränna axlarna och är hyffsat röd i ansiktet också. Olof och pappa badade (det var nog 18 grader), vi hann med en båttur och grabbarna cyklade till Albertina och åt god mat på lördagkvällen. Molly har njutit av svalkan i skuggan och har sysselsatt mormor och morfar. När vi åkte hem från Söderhamn och närmade oss Stockholm på söndsgkvällen vid 21.30 tiden var det 25 grader varmt ute..

Igår träffade vi BVC gänget. Mirja fyllde år och hade bakat så vi letade på en plats i skuggan och bredde ut filtar. Barnen fick ligga och sprattla med så lite kläder på som möjligt. Mysigt!

Igår hade jag också min första dust med försäkringskassan (fast jag orkade inte ens bli arg). Jag har fortfarande inte sett till någon föräldrapenning, nu är det den 30:e och det börjar ta slut på kontot. Ringer försäkringskassan och får sitta i kö i 40 minuter. Får sen veta att man inte hunnit med min utbetalning. Eh? Jag skickade in den 24:e maj!! Skandal. Om jag har tur får jag pengar den här veckan, annars får jag höra av mig igen nästa vecka. Sitta i kö igen alltså. SUCK!


Härligt att känna gräset under de små fötterna!


Fika med BVC gänget

Torsdag + fredag

Inatt sov Molly hela natten och vaknade vid halv 7. Äta lite åsså sova lite mer för att sen vakna vid 9. Älskade barn!
Vi gick ner till Solna C och uträttade lite ärenden, gick hem och pustade och åt lunch och sen ut igen. Det är verkligen varmt ute och äntligen får man använda shorts och klänningar.

Strax före två var vi på öppna förskolan och Molly fick göra en gipshand. Nu har vi både hand och fot. Vi stannade på sångstunden och sjöng för kung och fosterland. Molly tycker att "baka baka liten kaka" är en spännande sång. När man skjutsar den in i ugnen skjutsar man samtidigt iväg barnet (som ligger på en väldigt glidvänlig filt). Spännande!

Sen gick vi hem, det var meningen att vi skulle åka in till Olofs jobb, men vi tar det imorgon istället. Molly var dödstrött efter all sång, span på alla bäbisar och över värmen så hon slumrade mest hela eftermiddagen.
Fick väcka henne vid 7 och sen var hon vaken med oss. Lite smågnällig har hon varit, vet inte om det beror på värmen.
Nu sover hon iallafall sött i sin säng.

Imorgon kommer jag säkerligen inte att hinna blogga nåt. Vi ska till Maria och Ludvig när vi vaknat. Promenad och solning är inplanerat. Sen åker vi till Olofs jobb och när han slutat så drar vi till Söderhamn. Det kommer att bli en fortsatt varm och solig helg (jag litar fullt på väderleksrapporten) så bikinin är packad och kanske kommer den att få premiärbada också. Åsså ska jag spöa Olof i kubb. Hehe.

Tyvärr strular datorn totalt så det blir ingen bild idag. 
Ha en jättetrevlig helg! 

Onsdag

Den härliga sommarvärmen har varit med oss idag också och nog sjutton har den kommit för att stanna.
Imorse tog Molly sovmorgon och vaknade vid 9:30, då hade jag varit uppe en timme.
Vi åkte iväg till babyland och kollade på en smidig liten paraplyvagn som vi kan ha med på resor. Hoppas hitta nån liknande billigare på blocket. Vi inhandlade lite nya nappar till nappflaskan och hoppas att det är pga napparna som hon inte vill ta flaskan. Ett paraply till vagnen för att skydda mot solen och en cd-skiva med en massa barnsånger köpte vi också.
Sen poppade vi barnsånger i bilen och körde mot Lotta och Alexander som bor i Riksby inte långt från oss. Lotta och jag gick på gravidvattengympan tilsammans och hon fick barn 4:e januari. Jättekul att ses och en massa att snacka om hade vi. Lotta bjöd på lunch och sen tog vi en promenad runt den fina sjön som ligger där. Molly sov skönt i skuggan av paraplyet.

Sen åkte vi hem, parkerade bilen hemma och gick ner till Solna C för att möta upp Olof. Jag hade bokat tid för frans och brynfärg och fick ha en skön lyxig halvtimme med slutna ögon. Olof och Molly strosade i centrumet och när jag var färdig gick vi till Sundbyberg. Olof fick köpa sig en ny mobil, vilket kanske var på tiden eftersom hans nuvarande fungerar sådär.
Vi slank in på Maxi och handlade lite. Gick hem och packade en väska med lite smått och gott, tog med oss en grill och gick ner till Skyteholmsparken och grillade. Supermysigt!
Nu har lillskvibban och Olof myst klart framför tvn, Molly har somnat och det är nog faktiskt dax för sängen snart.

                                       
RSS 2.0