Idre Fjäll

Vi är nyss hemkomna efter en härlig weekend i Idre Fjäll. Vi åkte redan på onsdageftermiddagen men stannade i Gävle över natten och hämtade med oss mormor, morfar och moster.
På torsdagen drog vi till fjälls, ett lunchstopp på Mora Klockan blev det och vi kom fram till Idre vid 15.30. Vi fick vår fina stuga som låg 20 meter från backen och 20 meter från centrum och hade en strålande utsikt över fjällvärlden. Svårt att få det bättre. Molly gillade fjällivet totalt. Hon sprang runt runt i stugan och roligast var nog ändå det som fanns utanför dörren. Hon skulle hela tiden dit och titta ut.
Fredagen blev en heldag med skidåkning. Det var ett tag sen men nog sjutton kommer man nerför alla backar. Mormor och Molly kollade in byn.
Lördagen bjöd på regn och dimma så det blev en heldag i stugan med vila och tidningsläsning istället.
Söndag och redan dax för hemresa. På hemresan stannade vi till på Lager 157 i Sågmyra. Det blev lite shoppat och dit ska vi tillbaka! Eller hur Lina o Stina?!
En riktigt härlig resa har vi haft och till Idre ska vi tillbaka. Molly har varit överlycklig med en massa uppmärksamhet, hon har sovit hur bra som helst och bilresorna har gått kanonbra. Moster Johanna satt i baksätet med henne och roade de stunder hon inte sov. Tack snälla för all Mollyhjälp!


Här ska åkas skiiidor!


Manchester


Mmmm snö!


Back to the 80´s


Moster Johanna och utsikten

Effektiva

Vi har haft en oplanerad helg och jisses vad vi har varit effektiva!
I lördags vaknade Molly strax efter 6. Som vanligt alltså. Vid halv sju hade hon tvingat upp resten av familjen. Vi åt frukost innan bageriet ens öppnat! Men solen sken och vi klädde på oss och tog en lång promenad längst Huvudsta strand och bort till Sundbyberg. Handlade på Maxi och var hemma igen till lunch. Sen storstädade vi lägenheten, tom blommorna fick duscha av sig massa damm, Olof studsade ut och putsade fönstrerna (vilken utsikt det blev!), jag provade att lägga ut lite grejer på Tradera, få se om man får nåt sålt. Olof lagade till en massa lasagner som vi ska ha med till fjällen och Molly gick omkring och rev fram massa saker.
Vid 9 tiden på kvällen fick vi äntligen vila och titta på Millenium serien. Jag har läst böckerna så jag vet vad som händer...

Imorse (eller natt) vid 5 vaknade Molly och var ledsen. Hon fick komma över till oss och fortsatte att vara ledsen en stund. För vad har man ingen aning om. Mardröm? Lyckligtvis somnade hon igen och vaknade 08.05! Då hade jag legat vaken en stund och var pigg. Märkligt. Idag har vi röjt i förrådet, lagt ut lite mer på Tradera, varit bort till mitt förråd med lite grejer som inte behöver vara så nära, handlat, bakat och putsat silver. Jag hittade mina gamla bestick som jag hade som barn. De såg inte mycket ut för världen, men efter en dust med häxan så sken de så fint.
Nu tror jag att det är nog med effektivitet för den här helgen. Dax att slita på sofftyget.


Putsad. Oputsad.

RSS 2.0