Sjukstuga

Vi började redan förra måndagen med att hämta hem en hängig Molly från dagis. Ont i halsen och feber. Det var bara att stanna hemma resten av dagen. Med mycket hjälp av morfar fick vi ihop det. Givetvis spred sig halsontet till både mig och Olof. På lördagen kom mormor och Sivan och lekte med barnen medans mamman, pappan och morfarn åkte på hockey. Skönt att komma ifrån sjukstugan en liten stund för även om Molly nu var på banan så var det Emmas tur att bli snorig och få kladdiga ögon. På kvällen fick vi besök av massa spöken och monster och vi matade dem med mycket godis så vi skulle slippa bus. Söndagen försökte vi kurera oss så gott det gick. Måndag och den här veckan är det Emmas tur att vara hemma. Igår passade även jag på att besöka Hälsocentralen eftersom min hals bara blev värre. Och visst har jag en härlig halsfluss. Hoppas att pencilinkuren tar bort alla elaka baciller!
Molly och Emma ska vara lediga med mormor och morfar torsdag och fredag och jag hoppas att mycket vila och att hålla sig borta ett tag från dagis tar bort baciluskerna för nu vill vi bli friska!


Emma snart 1,5

Solstrålen Emma är snart 1,5 år. Fortfarande en lika glad unge som hon varit sedan hon föddes.
Sedan hon började dagis har hon börjat prata. Prata, prata och prata. Och kan en massa ord.
est - häst
apa
katten
dappi - nappen
uss - nusssen (snuttefilten)
oss - ost
Ma - Emma
tumpa - strumpa
scho - sko
heå -hej då
sova
pippi
Mamma, pappa, offa (morfar), Cissi (dagisfröken),Kicki (dagisfröken), Noa (dagiskompis)
 
Hon har en härlig (och ibland inte lika härlig) vilja och har precis som sin mamma inget tålamod.
En dag när jag hämtade på dagis var hon i full dragkamp med en annan tjej. En skrikande Emma skulle ha tröjan som de drogs om, för den var ju faktiskt hennes! (vilken det helt riktigt också var)
 
 
Emma älskar kläder och framförallt skor. Hon kan sitta hur länge som helst och klä på och av.
 
 
Att läsa böcker är också en favorit. Både att läsa själv (gärna högt) och när någon läser för henne.
 
Sjunger och dansar gör hon också gärna och just nu är det "klappa lilla magen" som är en favorit.
 
En riktig klätterapa är hon som ska klättra på allt.
 
Till skillnad från sin syster så är Emma morgonpigg och det är oftast vid 6 tiden som hon ska upp!
 
Äter gör hon hur bra som helst (till skillnad från Molly..) och hon smakar på allt.
 
Ett riktigt charmtroll är hon våran underbara Emma!
 
 

Disco - bio

I veckan drog vi en sväng till Ikea och fixade en spegel och en hylla till Mollys rum. Åsså en gäng värmeljus förstås. På tisdagen hade Molly varit riktigt hängig på dagis och hon var inte särskilt pigg på kvällen heller så på onsdagen tog jag min första vabdag! Första vabdagen när barnet är 3,5 år tycker jag är fantastiskt bra! En dags vila räckte för Molly ( Emma fick också vara hemma) och eftersom torsdagen och fredagen var korta dagar på dagis gick det jättebra. På fredagkvällen fixade vi iordning i Mollys rum med mysig lampa, spegel och hylla. Fattas bara lite krokar. Middagen blev thaimat och inspererade av maten så kollade vi på En gång i Phuket på kvällen. Jag höll mig vaken hela filmen!
Lördagen och dans för Molly. Efter dansen och lunch röjde vi ute. Krattade löv och packade undan lite inför vintern. På eftermiddagen var det disco för Molly på dansen, nåt som förstås var jättehäftigt! Middagen bjöd mormor och morfar på och Molly var helt inne på att hon skulle sova kvar. Tills hon kom på att nussen var kvar hemma. Då skulle hon inte sova kvar. Idag söndag har Molly och Olof varit på bio för första gången! Det var Alfons och redan efter en liten stund tyckte Molly att de skulle gå ut. Hon höll sig dock kvar i stolen hela filmen och tyckte nog att det var rätt så bra. Medans halva familjen var på bio åkte den andra halvan och handlade. På eftermiddagen kom Ella och lekte och sen var det en trött Molly som somnade vid 6 tiden. Emma höll ut en timme till och har roat sig med att måla. Både på papperet och sig själv.

RSS 2.0