Elitlopsshelg

Väckarklockan har ringt tidigt, äggmackorna har smakat fantastiskt och solen har bränt både nackar och pannor. Det har varit elitloppshelg.

Olof och Fredrik var som vanligt tidigt på Solvalla på lördagsmorgonen och fick bra platser. Jag, Molly och Maria tog det lite lugnare. Väntade in Johanna och åt lunch innan vi begav oss dit.
Mammans tankar om att ta med en 1 åring till elitloppet har varit:
* Jättemycket folk-tänk om hon kommer bort!
* Hästar som springer runt, tycker hon det är så kul?
* Det kommer ju att va ett väldans liv-hur ska hon kunna sova?

Mollys tankar om elitloppet:
* Vad häftigt med så mycket folk-det älskar jag!
* Vilka fina hästar! Dom är dä! dä! och dä!
* Alla klappar händerna-va kul! Då klappar jag också!
* Mamma. Man hör nästan inget ljud när man ligger i vagnen. Man sover jättebra. Kryp ner och prova vettja!

Så det gick alltså väldigt bra att ha med Molly. Då och då kom det en regnskur och då fick vi krypa ihop under paraplyet. Mysigt. På kvällen när dagens tävlingar var över så grillade vi, åt gott och tippade helt rätt på schlagerfestivalen. Klart Tyskland vann!

Söndag, strålande väder och massa massa folk på Solvalla. Jag och Molly valde att stanna hemma. Hade en ganska tråkig dag. Lekte lite på uteplatsen, tog oss en siesta och en härlig promenad längst vattnet. Jag vände sitsen i vagnen så Molly sitter framåt. En helt ny värld öppnade sig för lilltjejen och det var så klart jättehäftigt. Solbrända och lite småtrötta kom de övriga hem på kvällen och ganska avundsjuka var vi. Visst hade vi också velat vara på plats.

Molly har lekt med vår kamera - därav inga bilder. :(

Sommarvärme!

Den underbara sommarvärmen är här! Den här veckan har vi varit bortskämda med en termometer som visar över 25 grader varmt varje dag.
Den här veckan har också moster Johanna varit ledig några dagar och vi har passat på att leka med henne. I tisdags tog vi en tidig morgonpromenad till min lägenhet där Johanna nu bor. Syrran/mostern i Solna - det kan inte bli lyxigare! Vi hängde på balkongen och Molly sprang runt runt runt. Mostern bjöd på god lunch och efter lunchen gick vi öppna förskolan. På kvällen tog jag och syrran en skön långpromenad genom hagaparken.

Onsdag och vi tog en förmiddagspromenad med Johanna. Vi åt lunch ute på uteplatsen och sen gick vi till en lekplats och lekte med Samuel och Evelina. Till sist blev det nästan för varmt och vi gick hem till svalkan och vilade en stund. När Olof kom hem tog jag cykeln ner till centrum och strosade lite i affärer. Själv. Skönt. Sen fick jag lyxa till det med lite frans och brynfärgning hos min frisör.


Lunch ute


Lek i lekparken

Idag har det varit ännu en fantastiskt fin dag. Vi var på Maxi tidigt och handlade. Molly och jag hade delade meningar om hurvida hon skulle sitta i vagnen eller inte medans vi handlande. Något som resulterade i ett skrikande barn och en arg mamma. Ingen bra kombination. Vi gick raskt hem. Vid lunch kom mostern och Molly var den där gulliga ungen igen. Efter några korv med bröd så satte vi oss på cykelsadlarna och hojade iväg till Hagaparken. På torsdagar mellan 13-15 har man öppet på den kungliga begravningsplatsen och vi passade på att åka dit. Vilket vackert ställe! Fick oss en dos historia och passade på att ta vägen förbi Hagaslottet på hemvägen. Vi stannade också till på Norra begravningsplatsen vid Karolinska och hittade Alfred Nobels grav.
Vi köpte med oss goda muffins hem och kollade hockeyn. Sverige-Danmark. Nu är klockan snart tio och det börjar skymma ute. Ljuvliga sommar!
Så här klipper man gräset i Hagaparken!

Haga slott - Taxinge slott

I lördags klev hela familjen upp vid halv sju. Olof stack iväg med golfklubborna och jag o Molly stannade kvar hemma. Vi tillbringade morgonen och förmiddagen med att vara ute på uteplatsen och klättra i trappen. Upp o ner, upp o ner, ner o upp. Molly tog också en lång förmiddagsslummer. När Olof kom hem vid lunchtid tog vi cyklarna till Haga parken. Där mötte vi upp Peter, Mirja och Evelina och njöt av fika, sol och barnspring. Molly är inte ett barn som sitter still på en filt, hon ska springa iväg och man får jaga, jaga och jaga. På vägen hem cyklade vi förvi Haga slott, där bankas det upp höga staket för fullt. Molly somnade som en stock i sin cykelstol och sov ytterligare en timme när vi kom hem. Vi hann dra igång grillen och den härliga doften tillsammans med solens strålar gjorde verkligen att det kändes som sommar!Idag vaknade vi halv åtta och klockan 10 satt vi i bilen på väg till Taxinge slott. Ja eller kakslottet som det också kallas. :) Norra Europas största kakbord - det måste såklart upplevas! Lite besviken på fikat dock, torr tigerkaka, men god jordgubbscheesecake på browniebotten och visst fanns det massa härliga bakverk att välja på. Nästa gång ska vi vara sugen på en smaskig tårtbit. Då var omgivningarna detstå bättre. Molly sprang omkring för fullt, ville mest ner mot vattnet och vi försökte förklara för henne att det fortfarande är lite väl kallt i vattnet. Hon lyssnade inte ett skit. En härlig dag på Taxinge slott hade vi. På eftermiddagen/kvällen kom Evelina och vi var barnvakt. Nåt som Molly gillar skarpt. Lekkompis! Att Johanna dessutom kom lite senare gjorde inget till det sämre! Det blev grillat till middag idag igen. Fullt ös och mycket skratt gjorde att lilla Molly somnade rätt snabbt vid 8 tiden. Vi andra kollar hockeyn.


Kakbuffé!


Jag vill bada! (Pappa fångar)


Jag VILL bada! (mamma fångar)


RSS 2.0