Sängbyte

Om bara några månader kommer vi att behöva spjälsängen till bäbisen så vi tyckte att det var dax att Molly fick en "stor" säng. Sagt och gjort, den inhandlades, monterades och inatt var det premiärnatt. Gick hur bra som helst. Molly sov som en stock.


Många skruvar är det

Status

Lite statusar på vad som händer i familjen franzen/wedin.

Molly: Tillbringar sina dagar med kompisarna på dagis. Trivs riktigt bra och nu är det en kamp med skrik och tårar när man kommer och hämtar henne..
Växer och vi är inne på strl 92, skulle tro att hon är närmare 90cm lång.
Vikten ligger på närmare 13 kilo.
Snackar och fler o fler ord blir förståliga. Får ihop meningar och kan göra sig förstådd riktigt bra.
Är inne i en period där det mesta är "Mollys"!
Har föräldrar som sällan höjer rösten och skriker, vilket gör att hon blir rädd och ledsen de få gånger det händer (typ när man slår tån i nåt).

Olof: Har som vanligt fullt upp på jobbet och ännu mer nu efter flytten. Telefonen går varm även när han slutat för dagen.
Letar ny o större bil, ny o större lägenhet och ny o större barnvagn - det är dyrt att få större familj!
Lämnar nu Molly på dagis vid 8 varje morgon och hämtar tis, ons och fre då han slutar tidigt.

Jenny: Har börjat jobba! På Matkomfort med fakturor/kundtjänst. Mycket att göra, fullt ös och skitkul! Dessutom ligger företaget 5 minuter hemifrån. Kanon.
Arbetar 7-16 vilket innebär att Molly inte får så långa dagar på dagis. (slut på sovmornar dock, zzz)
På söndag får vi hem vår första matlåda från Matkomfort med middagar för kommande vecka. SLUT på den eviga frågan "vad ska vi göra för mat idag?" Så skönt!

Magen: Växer och mår jättebra. Full fart där inne och det är en bäbis som gör precis som Molly. Sover och är lugn på nätter och mornar. Vid lunchtid och runt 17-tiden på kvällen är det full aktivitet.
Är nu i vecka 24 och bäbisen är ca 30cm lång och väger runt 600g. Naglar på fingrar och tår börjar växa ut.
Därinne bor jag!

Julgransplundring

I lördags var vi bjudna på julgransplundring till Samuel med familj. Mollys kompisar Signe och Evelina var också där med sina familjer. Vi dansade glatt runt granen och egentligen vet jag inte vem som tyckte att det var roligast. Barnen eller föräldrarna. Men himmla skoj var det. Vi fikade och barnen fick fina strutar som var fyllda med godsaker (russin, krokar, mandarin, småkex). Härlig dag.

På söndagen åkte vi till Stinsen och uträttade lite ärenden. Vädret var regn och det var isgata ute. Livsfarligt! Vi kollade på syskonvagn. Det kan ju vara bra att ha en sån. Tycker att urban jungle vagnen ser schysstast ut.
På kvällen gjorde Olof skitagod lasagne som vi bjöd hit Gert på.


Molly tjuvstartade med julgransplundring hos mommo o moffa.
Här i mammans gamla klänning och skor, passar ju bra!
RSS 2.0