Svinis 2

Då har också Molly vaccinerats mot svinisen. Inga problem alls. Inte ett ljud. Molly hade full fokus på den spelande nallen som den ena sjuksystern höll framför henne. Hon tittade ner på benet när det stack till, men sen var nallen mycket mer spännande. Skönt! Nu håller vi tummarna för att vi slipper feber mm.

Julstämning

I onsdags hade vi det traditionella julbaket tillsammans med Maria. Det är 4:e året nu, förra året knådade vi deg med magarna i vädret. I år kröp "magarna" omkring på golvet och hjälpte oss att baka. Vi fick ihop över hundra lussebullar och jisses vad det ska ätas! Ludvig hade full koll på lussebullarna då de var i ugnen, han var förste vakt. Molly somnade efter ett tag och när även Ludvig insåg att det inte fanns fler bullar att vakta, kunde även han slappna av och somna. Mammorna passade på att avnjuta kaffe och nybakade lussebullar. Bland det godaste som finns!

I torsdags städade vi klart här hemma på förmiddagen, vi gick en promenad i solen som faktiskt visade sig. Efter lunchen gick vi till öppna förskolan och sjöng o lekte med de andra barnen.
Olof kom hem tillsammans med några jobbarkompisar. Vi åt middag tillsammans och sen gick vi till Maria och Danne på glöggkväll. Mycket trevligt och mycket gott! Molly var självklart med och eftersom hon gillar fester så stannade hon uppe länge.

Fredag och morfar Curt kom på besök. Han var ledig och eftersom mormor Åsa jobbade i Stockholm så tyckte vi att han kunde komma ner och vara med oss på dagen och sen åka med mamma hem. Det gick han med på! Molly fick busa en massa med sin morfar och sen mötte vi upp mormor i centrum. Vi gick hem och fick lite kaffe och lussebullar och åt också middag innan de for hem till Gävle.

Igår var det åter dax för babysim och den här gången var fotografen på plats. Det knäpptes undervattensbilder på barnen och vi hoppas att det blev nån bra bild. Molly var jätteduktig och hade inga problem med att vara under vattnet och bli fotad. Vi grejade lite hemma och hela familjen fick en välbehövlig eftermiddagsslummer tillsammans. Kvällen avslutades i jubel. 7 rätt på travet o pengar på kontot! Kan inte komma mer lägligt såhär innan jul. Pappa Olof är en grym tippare!

Idag är det första advent och vi har tänt det första ljuset. Olof har varit iväg på innebandymatch och jag o Molly har handlat och promenerat längst stranden i solskenet. Olof kom hem, jag stack och tränade och nu är det fotbollsmatch på tv. Härliga söndag!


Molly övar på att slå in paket

Göteborgs helg

På Elisabet-dagen, (Mollys, min, farmor, mormor, faster mfl namnsdag) dvs torsdagen den 19.e november, åkte vi till Göteborg. Molly och jag hade varit på sångstund på eftermiddagen och hon hade fått lekt och busat runt ordentligt för att orka sitta stilla i en bil i några timmar. Vädret var uselt med regn och rusk, Stockholms trafiken var värdelös med olyckor och köer, vi hann till Nyköping innan det var dax för matstopp. Sen rullade det på bättre. Molly sov hela vägen, inga problem alls. När vi kom fram till Hanna, Johannes och Ville vid 22-tiden var hon pigg som en mört. Vi fick henne att somna tillsist iallfall.

På fredagen jobbade Hanna och Johannes o Ville var på dagis, NEJ!, jag menar förskolan... :)
Jag, Olof och Molly åkte till Nordstan, shoppinggalleria, och gick lite i affärer. Vi åt god pastalunch och sen mötte vi upp moster Johanna som också var i stan. Vi åkte hem, mötte upp Hanna som slutat jobbet och hämtade Ville. Lekte lite i lekparken i det härliga vädret. Molly och Ville hade lite julklappsöppning. Sen hade vi myskväll hemma med god mat och Idol. Villes moster Stina kom också, hon och Johanna skulle på inflyttningsfest och bodde också hos Hanna & Johannes. Fullt mysigt hus! Molly och Ville fick leka massa med sina mostrar.

       

På lördagen åkte vi till Haga och fikade på det härliga cafét med de stora kanelbullarna. Sen åkte vi hem, åt lunch och for vidare mot Lisebergs julmarknad. Mys mys mys! Massor med lampor lyser upp hela Liseberg och det är så vackert och julstämningsfullt. Vi åkte sen hem och fortsatte julstämningen med glögg och pepparkakor.
På kvällen åt vi ännu en god middag. Johanna och Stina klädde upp sig och åkte snygga som sjutton iväg på fest. Vi andra satt kvar hemma i soffan, iklädda mysbyxor och åt godis. Småbarnsföräldrar..

           

På söndagen var det trökväder igen. Vi åkte till Freeport och Olof shoppade loss på sjukt billiga skor. Efter lunchen packade vi in oss i bilen och åkte hem mot Stockholm. Ännu en resa som gick som på räls. Molly sov sov sov.

     

Tack snälla familjen Rosvall/Svensson för en jättemysig helg!! Alltid lika trevligt. Molly längtar redan efter Ville.

RSS 2.0